Schrijverij...

Iedereen heeft wellicht zijn manier om een verhaal te schrijven. Bij mij begint dat met een combinatie van twee, drie ideeën die samen een interessant verhaal kunnen vormen. Soms is een idee al jaren oud als er plots iets anders gebeurt dat het perfect aanvult.

Ik heb ook nooit een chronologisch uitgewerkte verhaallijn in gedachten als ik begin te schrijven, eerder een vage richting. En zelfs die kan nog compleet omslaan tijdens het proces. Ik schrijf vanuit de personages en pas mijn verhaal graag aan in functie van de karakters die ik zelf ook pas zie ontstaan tijdens het schrijven. Ik moet die mensen ook nog leren kennen.

Een ander belangrijk gegeven is de sfeer. Ik wil graag tot een verhaal komen waar je in duikt en graag een tijdje verblijft. Waar je bijvoorbeeld de zachte, warme wind van de Middellandse Zee door je haren voelt strijken en de wijngaarden zo kan ruiken. Terwijl je zelf misschien het boek op je terras zit te lezen, met een dikke trui aan en een kop koffie binnen handbereik.

Alles moet kloppen aan het verhaal. Daarom niet meteen, maar tegen het einde moeten alle vragen beantwoord zijn. En als het een goed verhaal is, bevestigt het enkele van je vermoedens, maar zijn er ook zaken die je niet had zien aankomen.

Als het goed is.

PS : foto -> https://www.pexels.com/nl-nl/foto/mode-vrouw-jurk-jong-5541436/


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Schrijverij...

Flarden

Tadaa !

Merci en meer...

Schrijverij...

Sandrine en Pierre.