Sandrine en Pierre.

Pierre kan nog het best omschreven worden als een licht slungelachtig type. Een doener, die veel te vroeg moest bezig zijn met verkoop in plaats van met wijn maken. Hij was amper van school toen zijn vader overleed en hij zijn plannen om bij collega wijnmakers in andere streken ervaring op te doen noodgedwongen moest opbergen.

Zo werd Pierre eigenaar en zaakvoerder van het wijndomein Dutronc op zijn 21. Gelukkig was hij dan al samen met Sandrine, die was afgestudeerd als boekhouder, want cijfers en papieren zijn niet bepaald zijn ding. Goeie wijn maken, daarentegen, kan hij als geen ander.

Op het domein ontvangt de knappe Sandrine de bezoekers. Zij is vlot en ongedwongen, maakt zich gemakkelijk sympathiek maar kan niet echt verkoop afdwingen. Gelukkig verkoopt de verrukkelijke wijn zichzelf in de sfeervolle cantine of op het leuke terras met uitzicht op de wijngaard.

Ze runnen ondertussen het domein tien jaar samen en genieten van het eenvoudige maar intense leven op het wijndomein. De taken zijn verdeeld, de samenwerking optimaal, de harmonie compleet.

Maar als het allemaal wat moeilijker wordt, zijn ze dan nog zo hecht?

(Foto door Văn Thắng via Pexels)


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Sandrine en Pierre.

Flarden

Tadaa !

Merci en meer...

Schrijverij...

Sandrine en Pierre.